Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
darek47 ... (9754 niezalogowanych)
95 Postów
M C
(Gruzin)
Początkujący
Użyłem dosadnego stwierdzenia "niewolnik" ale nie miałem zamiaru nikomu ubliżyć. Dotyczy to nie statusu w społeczeństwie ale sposobu na życie. Kiedyś jechało się na "saksy" albo na "roboty do niemiec", teraz jeździ sie wszędzie.
Zasada jest jedna: "Pracujemy po 14 godzin, zarabiamy kasę i oszczędzamy na czym się da, wyłączając inne funkcje życiowe. W końcu to tylko te pare lat, da się wytrzymać, byleby jakoś się odbić od dna." To jest niewolnictwo z wyboru albo jeszcze lepiej: ASCETYZM.

Nie mam nic przeciwko takim "ascetom".. wręcz przeciwnie brawo dla takich ludzi którzy znaleźli sposób na życie zamiast siedzieć na bezrobociu na schodach przed blokiem. Ale..
Nie narzekajcie że jesteście inaczej traktowani. Skoro sami chcecie być ascetami nie spodziewajcie sie traktowania jak podczas wizyty dyplomatycznej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
Gruzin napisał:
Skoro sami chcecie być ascetami nie spodziewajcie sie traktowania jak podczas wizyty dyplomatycznej.ale wlasnie nie moge zrozumiec dlaczego?
ja wiem,ze ta dyskusja do niczego nie prowadzi,bo mimo iz duzo gada sie o rownosci,w praktyce jest duzo gorzej i wszyscy o tym wiedza
Norwegom jest zajebiscie,bo oni nigdzie za chlebem nie musza wyjezdzac,sa u siebie i tak czy siak,tedy czy owedy jakos przemkna przez to zycie pracujac te swoje 37,5 godziny
i wszyscy,ktorzy zyja inaczej niz oni sa dla nich tym wlasnie"niewolnikiem"
ja sama nigdy nie doznalam zadnych oznak niecheci,nietolerancji czy gorszego traktowania,ale spotkalam sie z takimi przypadkami
bo za innosc Gruzin sie placi i z tym trudno walczyc,a mniejszosc nigdy nie bedzie miala racji,bo takie jest zycie
rownie dobrze moglby rozpoczac watek homoseksualista i narzekac jak jest zle traktowany,a wtedy moglibysmy mu powiedziec"skoro jestes homoseksualista nie spodziewaj sie traktowania takiego jak hetero-zrob cos ze soba bedzie ci lepiej w zyciu"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
giovi2 napisał:Chyba jestes na tyle rozumny,zeby dostrzec ,iz nie ocenialam tego co napisal na konkretny temat Gruzin ,a jedynie idac Twoim przykladem czepilam sie dwoch slow.Jesli Cie to razi,to teraz pomysl ,ze Ty robisz tak ciagle...ciagle ...i wciaz.....Jeszcze nikogo nigdzie nie zbeształem jak pisze mądrze i logicznie...
Natomiast jadę Ile się da i jeszcze więcej po Osobach których posty w samym założeniu są debilne ...nielogiczne...lub żądają by człowiek zabawiał się we wróża...wróżkę ...lub czarnoksiężnika bo tekst jaki jest to każdy wie...
Tak takim przywalam...
Natomiast Takim jak "Gruzin" i mu podobni jestem przychylny co nie znaczy ,że jak napisze bzdurę nie oberwie się i Jemu ...
Wszak i "królestwo za fazi " czy "ulv" też od czasu do czasu z mojego punktu , nie zawsze pisali ....i zwracałem na to uszczypliwie uwagę...

A tu CZEPIACIE SIĘ GOŚCIA BY GO ZNIECHĘCIĆ ...
A NAM Taki KTOŚ JEST TU POTRZEBNY... bo ma chęci i możliwości ...
TO TAKI KTOŚ ...Jak ...KRÓLESTWO....ULV...HILTON...czy TRUSKAWKOWA ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
nie wiem dlaczego piszesz o sobie w liczbie mnogiej (rozdwojenie jazni ?)
...ale wiem,ze loguje sie na tym forum,w taki sam sposob jak ty (no chyba,ze ty masz jakies specjalne wzgledy) i jesli tobie gruzin,jest do czegos potrzebny,to fajnie.
zostaw mi jednak laskawie wybor,czego lub kogo potrzebuje...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
95 Postów
M C
(Gruzin)
Początkujący
ale wlasnie nie moge zrozumiec dlaczego?

Tak to juz jest.. inaczej traktujesz gosci ktorzy przychodza w odwiedziny i goscia ktory przywiozl wegiel albo przyniosl poczte. Tych pierwszych calujesz na powitanie i zapraszasz z usmiechem do srodka, tym drugim mowisz dziendobry wreczasz kase i dowidzenia.
Polacy typu "asceta" nie maja zadnego wspolnego mianownika z ludnoscia miejscowa wiec automatycznie traktowani sa jak kuriozum. Z takim nie pogadasz pod sklepem o pogodzie i polityce, bo go to nie interesuje, poza tym spieszy sie bo musi kupic chleb na jutro zanim mu sklep zamkna.

P.S. ladny przyznaj sie za tez mnie potrzebujesz tylko sie wstydzisz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
gabriel napisał:
Jeszcze nikogo nigdzie nie zbeształem jak pisze mądrze i logicznie...

Cos Ci sie chyba pomylilo.Nie wiem kto dal Ci prawo do besztania tutaj kogokolwiek,chyba ze o czyms nie wiem
Besztac to Ty mozesz co najwyzej swoje dzieci jesli na to zasluguja,bo od tego jestes ojcem, a nie doroslych ludzi,ktorzy pisza tutaj,poprawnie lub nie,logicznie lub nie, ale wyrazaja swoje zdanie i maja tu takie same prawa jak Ty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...moze to z powodu tej doglebnej znajomosci ludzkiego wnetrza...tego najglebszego!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
No,no , ależ pan skromny panie gabriel .
Dzisiaj nie kurwujemy na żadną z pań?
Gratuluje dobranego towarzystwa panie Gruzin!
Widocznie nadajecie na tych samych falach.
żarówno od jednego jak i drugiego wieje obłudą i fałszem.
Życzę milej współpracy panowie,bez nienawiści to piszę jakby co.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...ja znalazlem jeszcze jeden wspolny mianownik.
obaj ci zacni panowie,to forumowe lazegi!

jak zaszczycisz nas ponownie,swoja obecnoscia panie gruzin,to powiedz nam jak to bylo?
czy na innych forach,juz mieli dosyc twojej misji nawracania polakow i dlatego teraz wziales sie za mn?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vanessa 30)
Wiking
W ten oto sposób tworzą się dwa obozy...
Ludzie nie dajcie się zwariować...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok